designd and photography by Daisy
Frituur-Restaurant-Bistro

Over fritshop Joske

Terug in de tijd.

De naam ‘Joske’ heeft niets met ons of vorige eigenaars te maken maar is de naam van de mascotte van de zaak. Het klinkt goed en volgens Alain klinkt het in elk geval beter dan ‘Frituur Alain’.  Het verhaal start in 1990 op het moment dat Alain start in een bestaande mobiele frituur met veranda op een stuk grond in Westrozebeke. In die tijd vormde de mobiele frituur in Belgie een groot deel van het totale frituurbestand, dat is nu anders. De mobiele frituur werd gekocht en de grond waarop hij stond, gehuurd met als doel na verloop van tijd ook de grond te kopen voor meer uitgebreide plannen. Dat liep echter anders dan gehoopt. De eigenaars van de grond bleken andere plannen te hebben met de grond en voor Alain werd het zoeken naar een nieuwe oplossing. De zoektocht naar grond bracht hem bij een leegstaande meubelzaak. Die eigenaars wilden dat pand niet zomaar aan gelijk wie verkopen maar Alain kreeg wel een kans en nam die uiteraard met beide handen aan. Het betekende een periode van sirieuze bouwwerken maar het resultaat in 1993 was ‘af’ en de evolutie van mobiele frituur naar dit prachtige nieuwe pand was enorm groot maar van de meet af aan succesvol. Voor die tijd was de frituur heel modern en vernieuwend en voor de klanten was het aanbod een stuk ruimer. Alain, kok van beroep en al sinds zijn 14de levensjaar actief in de horeca, besliste meteen om het frituurgebeuren uit te breiden met restaurant en dat viel in bijzonder goede aard bij de klanten. Een beslissing die hij zich hier nooit heeft beklaagd. Alles liep op wieltjes. De frituur floreerde en in 2013 werd een mooie vernieuwing gerealiseerd. ‘In’ blijven is sowieso aan de orde, dat is een boodschap die we maar al te goed begrijpen.

Noodlottige zomer

In de zomer van 2015 sloeg het noodlot toe voor fritshop Joske. Terwijl wij op uitstap waren tijdens een sluitingsdag en Shauni aan het slapen was in het woongedeelte, brak er in de nacht van 20 op 21 juli een felle brand wegens kortsluiting uit in de frituur. Gelukkig kon Shauni tijdig het pand verlaten en kon de brandweer worden verwittigd. De schade aan de frituur was echter desastreus. En dan sta je daar. Wat moet je aanvangen met je verwoeste frituur? Laten we nog niet spreken over het dakloos zijn !!! Geen thuis meer hebben! Herbeginnen? Elders werk zoeken? Er zijn wel opties maar hier werden ze wel opgedrongen. Dit kon niet het einde van Fritshop Joske zijn want daar was de tijd nog niet rijp voor, maar er moest een keuze worden gemaakt en wel snel. Helemaal niet gemakkelijk maar de liefde voor het vak moet het gehaald hebben want we beslisten om de zaak opnieuw op te bouwen en meteen te gaan voor een ultramoderne uitvoering.  Het procedé van aanvragen nieuwe bouwaanvraag tot heropbouwen duurde één jaar. Het bouwen zelf duurde 7 maanden, wat een record tijd was om dit alles klaargespeeld te krijgen. Op 19 augustus 2016, dertien maanden na de brand, werd fritshop Joske heropend tot groot jolijt van Westrozebeke en omstreken. Alain blij dat hij zen koksvest terug kon inwisselen voor z’n bouwvakkers outfit en me happy natuurlijk bij het terugzien van ons wekelijkse vaste klantjes.   Wat ons tijdens deze harde periode  erg heeft getroffen is de betrokkenheid van zoveel mensen. Als we bezig zijn in de frituur besef je niet altijd wat je betekent voor de mensen uit de buurt. Als je zo’n drama meemaakt besef je dat plots wel. De woorden van een klant ‘Westrozebeke is Westrozebeke niet meer zonder Fritshop Joske’ blijven me nog steeds bij. En stiekem durf ik wel zeggen dat deze woorden ons toen een knoop hebben helpen doorhakken om er tot op de dag van vandaag te staan. Daisy,Alain en Shauni.
Home Over Online bestellen Job for u Galerie Contact Over
    Design and fotography by daisy
Menu Frituur-restaurant-bistro

Over fritshop Joske

Terug in de tijd.

De naam ‘Joske’ heeft niets met ons of vorige eigenaars te maken maar is de naam van de mascotte van de zaak. Het klinkt goed en volgens Alain klinkt het in elk geval beter dan ‘Frituur Alain’.  Het verhaal start in 1990 op het moment dat Alain start in een bestaande mobiele frituur met veranda op een stuk grond in Westrozebeke. In die tijd vormde de mobiele frituur in Belgie een groot deel van het totale frituurbestand, dat is nu anders. De mobiele frituur werd gekocht en de grond waarop hij stond, gehuurd met als doel na verloop van tijd ook de grond te kopen voor meer uitgebreide plannen. Dat liep echter anders dan gehoopt. De eigenaars van de grond bleken andere plannen te hebben met de grond en voor Alain werd het zoeken naar een nieuwe oplossing. De zoektocht naar grond bracht hem bij een leegstaande meubelzaak. Die eigenaars wilden dat pand niet zomaar aan gelijk wie verkopen maar Alain kreeg wel een kans en nam die uiteraard met beide handen aan. Het betekende een periode van sirieuze bouwwerken maar het resultaat in 1993 was ‘af’ en de evolutie van mobiele frituur naar dit prachtige nieuwe pand was enorm groot maar van de meet af aan succesvol. Voor die tijd was de frituur heel modern en vernieuwend en voor de klanten was het aanbod een stuk ruimer. Alain, kok van beroep en al sinds zijn 14de levensjaar actief in de horeca, besliste meteen om het frituurgebeuren uit te breiden met restaurant en dat viel in bijzonder goede aard bij de klanten. Een beslissing die hij zich hier nooit heeft beklaagd. Alles liep op wieltjes. De frituur floreerde en in 2013 werd een mooie vernieuwing gerealiseerd. ‘In’ blijven is sowieso aan de orde, dat is een boodschap die we maar al te goed begrijpen.

Noodlottige zomer

In de zomer van 2015 sloeg het noodlot toe voor fritshop Joske. Terwijl wij op uitstap waren tijdens een sluitingsdag en Shauni aan het slapen was in het woongedeelte, brak er in de nacht van 20 op 21 juli een felle brand wegens kortsluiting uit in de frituur. Gelukkig kon Shauni tijdig het pand verlaten en kon de brandweer worden verwittigd. De schade aan de frituur was echter desastreus. En dan sta je daar. Wat moet je aanvangen met je verwoeste frituur? Laten we nog niet spreken over het dakloos zijn !!! Geen thuis meer hebben! Herbeginnen? Elders werk zoeken? Er zijn wel opties maar hier werden ze wel opgedrongen. Dit kon niet het einde van Fritshop Joske zijn want daar was de tijd nog niet rijp voor, maar er moest een keuze worden gemaakt en wel snel. Helemaal niet gemakkelijk maar de liefde voor het vak moet het gehaald hebben want we beslisten om de zaak opnieuw op te bouwen en meteen te gaan voor een ultramoderne uitvoering.  Het procedé van aanvragen nieuwe bouwaanvraag tot heropbouwen duurde één jaar. Het bouwen zelf duurde 7 maanden, wat een record tijd was om dit alles klaargespeeld te krijgen. Op 19 augustus 2016, dertien maanden na de brand, werd fritshop Joske heropend tot groot jolijt van Westrozebeke en omstreken. Alain blij dat hij zen koksvest terug kon inwisselen voor z’n bouwvakkers outfit en me happy natuurlijk bij het terugzien van ons wekelijkse vaste klantjes.   Wat ons tijdens deze harde periode  erg heeft getroffen is de betrokkenheid van zoveel mensen. Als we bezig zijn in de frituur besef je niet altijd wat je betekent voor de mensen uit de buurt. Als je zo’n drama meemaakt besef je dat plots wel. De woorden van een klant ‘Westrozebeke is Westrozebeke niet meer zonder Fritshop Joske’ blijven me nog steeds bij. En stiekem durf ik wel zeggen dat deze woorden ons toen een knoop hebben helpen doorhakken om er tot op de dag van vandaag te staan. Daisy,Alain en Shauni.